Even klaar met je zee-aquarium? Ga dan eens naar Amsterdam!

Wanneer je een bezoek aan Amsterdam plant, zorg er dan voor dat je de beroemde grachten met een boot bevaart. Als jij alles op je eigen manier wilt doen, kunt je een boot huren voor jezelf en je vrienden en het volgens je eigen ideeën uitstippelen. We geven je in deze blog enkele tips voor een boot huren amsterdam.

Denk aan de regels

Wanneer je voor het eerst een boot huurt in Amsterdam, moet je weten deze te bedienen. Ook zijn er regels: blijf aan de rechterkant van de gracht, ga niet sneller dan 6 km per uur, zorg dat de kapitein nuchter blijft, boten die van rechts naderen en professionele schepen zijn de eerste die gaan. Er zijn een paar bedrijven waar je een elektrische boot of een kano of waterfiets kunt huren, adamsboats.com is onze favoriet. De ervaring is onvergetelijk, maar het is het beste om voorbereid te zijn op verrassingen zoals het weer. Het blijft toch Nederland. 

Besturing

Als je wat tijd wilt doorbrengen op een boot die door de grachten in Amsterdam vaart, kun je maar beter het een en ander weten over de besturing. Maar maak je geen zorgen als het de eerste keer is dat je op een boot vaart! Degene die jouw de boot gaat verhuren is, zal je alles tot in detail uitleggen. Zo kun jij op een zonnige dag je boot prima manoeuvreren tussen de verschillende andere boten. 

Welke boot is relaxt? 

Elektrische boten zijn het meest populair, het meest comfortabel, de beste optie als je gewoon een goede tijd wilt hebben. Om ermee te varen heb je geen vaarbewijs of ervaring nodig. Er zijn boten van verschillende afmetingen, geschikt voor 6, 8 of zelfs 12 personen. De motoren zijn rustig en groen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het milieu. De maximale snelheid van zo’n boot is meestal 6 km per uur, dus is het ook niet moeilijk om binnen de perken te blijven als het om de snelheidslimiet gaat.