Wat is hatchery feed en wat hebben vissen eraan? 

In deze blog staat centraal in hoeverre hatchery feed een superfood is en wat precies de geclaimde gezondheidsvoordelen voor vissen zijn. Het is behoorlijk indrukwekkend wanneer we de verschillende voordelen achter elkaar opgesomd zien. Lees snel met ons mee om te zien in hoeverre het een superfood is voor deze dieren. 

Wat hebben de vissen aan hatchery feed? 

Wanneer we kijken naar de verschillende voordelen voor vissen, dan is het duidelijk waarom visliefhebbers zo enthousiast zijn over deze voeding. Het bevat optimale gehalten van Omega-3 en -6 vetzuren.

Daarbij is hatchery feed verrijkt met hoge gehaltes aan vitaminen, belangrijke mineralen, immunostimulatoren en fosfolipiden. Dat zijn allemaal dingen die ook bijzonder goed zijn voor vislarven. Daarbij zorgt een goede voeding en zeker hatchery feed voor minder defecten in de gezondheid van de larven. 

Wat moet je allemaal nog meer doen om een aquarium goed te houden? 

Of je nu vissen houdt of zelfs wilt kweken, het is goed om een aantal belangrijke principes in gedachten te houden wanneer je aan de slag gaat met je aquarium.

Afhankelijk van hoeveel vissen je in het aquarium wilt houden, moet je reken op zo’n 2 liter water per vis. Dit moet je dan elke twee weken verversen. Je kunt niet zomaar kraanwater erin doen, beter is het om een waterbereider toe te voegen. Daarbij moet je het water controleren, doe dat regelmatig; dat kan met met een setje om te testen. Verder is het erg belangrijk om de zuurgraad van het water te controleren. De zogenaamde pH-waarde moet altijd tussen vijf en negen blijven. 

Kijk uit dat je de vissen niet te veel eten geeft. Ze moeten het snel kunnen op eten, dit mag zo’n 5 minuten duren. Als je veel te veel voer in het water doet, dan treedt er een watervervuiling op. Daarbij zien we dan de verschillende waarden (nitraat, ammonium, nitriet) stijgen. Dat laatste is niet wenselijk. Voorkom dat. Vissen eten waterplanten, algen of schaaldieren en wormen.
Tot slot, het is wenselijk om de watertemperatuur op peil te houden. Op de juiste temperatuur wel te verstaan. Vissen hebben (soort afhankelijk) een bepaalde temperatuur nodig. Doe je een nieuwe vis in je aquarium? Laat hem eerst in het zakje dobberen op de golven van je aquarium, dan is het temperatuurverschil niet zo groot.