Het gerecht sushi is erg populair geworden de laatste jaren en daarom zijn ook veel mensen er zelf mee aan de slag gegaan, zelf leren sushi maken is voor veel mensen een leuk uitje en belooft veel plezier op culinair gebied. Toch worden er nog wat fouten gemaakt, als het gaat over de keuze voor de rauwe vis. In deze tekst gaan we er meer over vertellen, zodat je weet wat je wel en niet kunt doen. Natuurlijk kun je ook altijd nog gewoon lekker sushi bestellen

Wat je beter wel kan doen

Het is erg belangrijk om te weten wat je kunt doen om goede sushi te maken. In de eerste plaats is het erg belangrijk dat de rauwe vis die je gebruikt om de sushi te maken gezellig met familie en vrienden, minstens 24 uur ingevroren is op een temperatuur van -20 graden Celsius. Dit laatste is erg belangrijk om parasieten en wormen te doden die eventueel in de rauwe vis zitten. Het is dus ook niet slim om zomaar rauwe vis in sushi te verwerken. Je moet eerst weten of de vis inderdaad aan de hierboven genoemde criteria voldoet.

Je kunt het zeker weten door te vragen aan de visboer of het inderdaad het geval is dat de vis aan de criteria voldoet. Hetzelfde geldt natuurlijk bij de supermarkt. Daarbij kun je ook zelf de vis invriezen en zo zorgen dat hij geschikt is voor je sushi. 

Welke vis is geschikt voor sushi?

In de meeste gevallen zien we dat de sushi gemaakt wordt van zalm of tonijn. Dit zijn de meest voorkomende sushi varianten daarbij is er sushi die gemaakt worden van paling of krab. Natuurlijk mag je zelf weten waar je het van maakt, maar dit zijn de vissoorten die het meest geschikt zijn voor sushi en al jarenlang tot de traditie van dit gerecht behoren. Dat houdt natuurlijk helemaal niet in dat je niet mag experimenteren, misschien maak jij wel die sushirol die in de toekomst zeer populair gaat worden.